Жабешки бутчета, задушени в сос от бяло вино

  • 150 min
  • трудна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 гласа, средно: 3.33 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за жабешки бутчета – един от най-известните деликатеси на френската кухня.

Съставки

30 жабешки бутчета
1 лимон
300 мл бяло сухо вино
30 мл светла бира
20 мл сметана
100 г масло
суров жълтък
100 г пшенично брашно
2 скилидки чесън
2 глава лук
нарязана връзка магданоз
сол и пипер

Начин на приготвяне

  • Полейте с бира жабешките бутчета поставете в тенджера, отцедете след два часа.
  • След това оваляйте бутчетата в брашното. В загрятата мазнина от разтопеното масло поставете лука и чесъна, добавяйки постепенно жабешките бутчета. Така пържете около 10 минути, внимавайки да не изгорите бутчетата. Подправете на вкус, след това добавете бялото вино и задушете за още 10 минути.
  • Разбийте жълтъка и смесете заедно със сметаната. С така получения сос полейте бутчетата в тенджерата. След това добавете лимоновия сок и магданоза.


Начин на сервиране::Бутчетата се сервират полети със соса, в който са се задушавали.


, , , , ,