Marine salmon – здравословна маринована сьомга със салата от леща

  • 240 min
  • средно трудна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за маринована сьомга със салата от леща.

Marine salmon – морските дарове играят важна роля във френската кухня. Маринованата сьомга не е само здраве, но също така и невероятно вкусово усещане.

Съставки

100 г зелена леща
3 парчета почистена от кости прясна сьомга
1 глава лук
½ моркови нарязани на кубчета
1 скилидка чесън
3 зърна черен пипер
дафинов лист

Сос:
1 ½ лъжица соев сос
1 лъжица олио
щипка настърган джинджифилов корен
щипка уасаби на прах
дребен лук нарязан на кубчета

Марината:
половин чаша вода
сок от ¼ лимон
половин чаша светъл соев сос
щипка настърган джинджифилов корен
счукана скилидка чесън

Начин на приготвяне

  • Съставките на маринатата се смесват, поливаме с тях сьомгата и оставяме в хладилника за няколко часа.
  • Лещата се вари със зърната пипер, чесъна и дафиновия лист, към края на варенето посоляваме. След сваряване лещата не трябва да се е размекнала.
  • Морковите се бланшират във вряла вода, отцеждат се, а след това се охлаждат в студена вода за да не се размекнат.
  • Лещата внимателно се смесва с морковите, лука и соса. Оставяме за по-дълго време, за да се смесят всички вкусове.
  • Изваждаме сьомгата от маринатата, подсушаваме и режем на много тънки филийки.

Начин на сервиране:Наредете филийките сьомга на тънък слой върху чинията, а върху тях посипете салатата от леща.


, , , , ,