• 30 min
  • лесна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (9 гласа, средно: 4.22 от 5)
Loading...Loading...

Рецепта за чеснова франзела - символът на френската кухня!

Франзелата – продълговатата питка е един от символите на Франция, а най-вече на Париж. Както Айфеловата кула, виното, баретата или сиренето са станали символ, въпреки че има много разновидности извън Франция. Франзелите са станали известни в много страни из света.

Съставки

2 франзели 4 големи скилидки чесън 2 с.л. нарязан магданоз 2 с.л. нарязан босилек 1 чаша настърган кашкавал Чедър, Пармезан или друг твърд кашкавал 1 с.л. сол, или по вкус 6 с.л. масло 6 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

  • Разбийте хубаво маслото. След това добавете зехтина, нарязания чесън и сол на вкус. Всичко се разбива докато получите маса с еднородна консистенция.
  • Към така приготвената смес може да се добави нарязан магданоз и внимателно да ги объркате.
  • Сега може да разрежете франзелата на половина и всяка част да разрежете до края на 2-3 см филийки. След това трябва да намажете малко от чесновата паста върху филийките, а също така да намажете и повърхността на франзелата.
  • Така приготвената франзели трябва да се обвият отделно в алуминиево фолио, да се поставят във фурната и да се пекат при температура около 180° C за 10-12 минути.
  • След изваждане на франзелата от фурната трябва да отворите фолиото, обилно да ги поръсите с кашкавал, а след това да ги печете във фурната за около 5 минути.
Начин на сервиране:Леко запечените франзели трябва да се извадят от фурната и да се нарежат на по-малки парчета. Франзелите трябва да се сервират на масата докато са горещи. Приятно хрупкане.

, , , , ,