Печено телешко филе – svickova

  • 60 min
  • средно трудна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласа, средно: 4.00 от 5)
Loading...Loading...

Рецептата за печено телешко филе - невероятно чешко ястие с дългогодишна традиция.

Традиционно чешко ястие - телешко печено със зеленчуци в ароматен сос.

Съставки

0,6 кг телешко филе

60 гр. сланина

2 глави лук

0,5 целина

2 моркова

2 стръка магданоз

0,25 л бульон

0,25 л сметана

0,25 чаша брашно

2 лъжици масло

Черен пипер, сол, дафинов лист, бахар - на вкус.

Начин на приготвяне

  • Натрийте филето със солта и черния пипер и запържете леко от двете страни с разтопената сланина, след което свалете филето от тигана.
  • Нарежете зеленчуците на кубчета и запържете за кратко с подправките в мазнината от филето.
  • Поставете месото в огнеупорен съд, добавете зеленчуците, останалата сланина, подправките и маслото.
  • Пече се около 15- 20 минути при температура 180 – 190 градуса, след което месото се обръща да се изпече от другата страна.
  • След 15-20 минути добавете към месото и зеленчуците бульона и печете още 15- 20 минути.
  • След изпичане на месото, го нарежете на парчета.
  • Отцедете соса (или пасирайте до еднородна маса) и сгъстете със сметана и брашно.


Начин на сервиране:

Сервирайте месото с knedliki, полейте всичко с приготвения сос.


, , , ,