• 40 min
  • лесна
  • 3

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 3.60 от 5)
Loading...Loading...

Типично българска яхния, готвена във всеки български дом.

Използвайте зеления фасул на Bonduelle през сезоните, когато няма пресен фасул.

Съставки

2 моркова
2 домата
1 глава лук
500 г Bonduelle зелен фасул
4 скилидки чесън
по 2 супени лъжици брашно и олио
сол
червен и черен пипер
чубрица
магданоз

Начин на приготвяне

  • Задушават се следните продукти: лука, морковите и чесъна и след омекването им се добавя зеленият фасул с червения пипер.
  • Задушават се на бавен огън с малко вода.
  • Доматите се добавят настъграни на пюре след намаляване на соса и се овкусява с пипер и сол.
  • За да се сгъсти соса, се добавя брашното, предварително разтворено във вода.
  • Чубрицата и магданоза се слагат малко преди да изключите котлона.


Съвети за сервиране:
Ястието се консумира докато е топло.