Вкусните тайни на българската кухня

Вкусно

Ако искате да опитате нещо ново и различно, можете да експериментирате с невероятните вкусови възможности на ястията от типичната българска кухня.

Подправки

Няма човек, който да е вкусвал нещо типично българско и да не е останал очарован от невероятния вкус. А тайната се крие в подправките, които се добавят накрая. Предимството на подправките е, не само , че придават своеобразен вкус към всяко ястие, но те също така съдържат минерали, което ги прави важна съставка.
Особено през лятото, подправките към салати, супи и други ястия са се превърнали в традиция, тъй като могат да се срещнат в почти всяка домашна градинка, тъй че няма да се изненадате, колко популярни са лютите храни тук.
Любопитен факт е, че някои билки и подправки се използват с медицинска цел като например хормонален дисбаланс. Такава подправка е джодженът, а други с лечебен ефект за метаболизма са магданозът, босилекът.

Опитайте и няма да съжалявате!

, ,