Картофена салата с грах и царевица

  • 90 min
  • лесна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Салатата е прекрасно допълнение към основното месно меню.

Пресните картофи съчетани с консервираните продукти на Bonduelle са прекрасно решение за тази рецепта.

Съставки

800 г картофи
По 200 г Bonduelle царевица и грах
1 глава лук

За приготвянето на соса:
По 1 супена лъжица горчица, лимонов сок и кетчуп,
по една щипка сол, черен пипер и магданоз
6 супени лъжици майонеза

Начин на приготвяне

  • Необелените картофи се сваряват, белят след изстиване и след това се нарязват на кубчета.
  • Грахът и царевицата се варят няколко минути в подсолена вода.
  • Лукът се нарязва на лентички и всички зеленчуци се нареждат в чиния.
  • Приготвя се сосът от посочените продукти и с него се залива салатата.


Съвети за сервиране:
Ястието се консумира студено със сос.