Пучеро – рецепта за аржентински гулаш с месо, зеленчуци и царевица

  • 120 min
  • трудна
  • 12

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 гласа, средно: 5.00 от 5)
Loading...Loading...

Пучеро – ястие, което взели със себе си в Аржентина испанските колонизатори.

Това е гулаш с различни видове месо и зеленчуци, които се задушават в една тенджера. Аржентинците ядат отделно месото, бульона и зеленчуците. Това ястие е също така известно в Уругвай и общността й в Испания.

Съставки

2 кг телешко 4 пилешки гърди 400 г суров бекон 6 свински кренвирша 1 глава лук 1 праз 5 картофа 5 моркова 1кг тиква или тиквички 5 сладки картофа 1 глава бяло зеле 500 г фасул 5 пресни царевици черен пипер, сол

Начин на приготвяне

  • В голяма тенджера сварете 5 литра осолена вода, добавете срязана на четири глава лук, праза, черния пипер и телешкото. Варете всичко 45 минути.
  • Към врящото телешко добавете пилешките гърди, бекона, кренвиршите, картофите и сладките картофи, нарязани на кубчета, морковите и тиквата нарязани на ивици и зелето нарязано на големи парчета.
  • Кипнете зеленчуците само за минута, извадете ги и ги разделете.
  • Сварете царевицата отделно.
  • Докато се вари пучерото, сварете в тенджера вода, посолете и сварете фасула (предварително трябва да се накисне за една нощ).
  • Нарежете свареното месо, кренвиршите и бекона.
Начин на сервиране:Сервирайте месото на голяма чиния заедно със зеленчуците, фасула и царевицата. Всичко трябва да бъде горещо.

, , , , ,