• cooking

Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

  • 10 min
  • средно трудна
  • 2

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинги)
Loading...Loading...

Съставки

  • Говеждо филе 400 г
  • Нарязани гъби Bonduelle, стерилизиран продукт 314 мл / 200 г
  • Пармезан 100 г
  • Масло 30 г
  • Зехтин 3 ч.л.
  • 2 счукани скилидки чесън
  • 1 дафинов лист
  • 2 филии хляб
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 ч.л. пипер
  • 2 ситно нарязани листа от салвия

Начин на приготвяне

  • Разрежете говеждото филе на две. Разтопете маслото със зехтин в тиган. Запържете парчетата говеждо в тигана, по 2 минути от всяка страна. Поставете парчетата говеждо филе в предварително загрята на 160 °C фурна за 5 минути. Махнете от фурната, подправете със сол и пипер и отстранете.
  • В тигана, където е приготвяно говеждото филе, изпържете гъбите с чесъна и дафиновия лист до покафеняване. Подправете със сол и пипер. Настъргайте пармезана и го смесете със салвията. Разделете резултата на 4 еднакви порции и ги поставете в силиконова форма за мъфини (или друга керамична тава) и я поставете в микровълнова за 1 минута, докато се разтопи пармезанът. Махнете от печката и оставете да се охлади.
  • Нарежете вътрешността на филиите хляб с кръгла форма и ги запържете в тигана, където са готвени гъбите, докато станат кафяви и хрупкави. Сложете хляба в чиния, поставете говеждото върху него, след което половината от гъбите и най-накрая две пармезанови бисквитки.
 

,