• cooking

Консервирани зеленчуци с непокътнат вкус

Вкусно

Изкуството на запазване вкуса на консервираните зеленчуци не е никак просто, но може да се научи, като се спазват няколко съвети и трикове. Научете как в тази статия.

Поради факта, че преди половин век методите, използвани при производството на консервирани зеленчуци, са били недобре развити, днес хората все още имат предубеждението, че тези зеленчуци нямат вкус. Bonduelle обаче вече доказа, че това не е вярно и, че имате достъп до любимите си зеленчуци през цялата година. Освен това чрез използването на няколко трика ще вземете най-доброто от консервираните зеленчуци, без да инвестирате повече време или енергия в това.

Правилото е да приготвяте тези зеленчуци по такъв начин, че да намалите влиянието на други съставки върху тях. Когато са консервирани, зеленчуците претърпяват леко намаляване на вкуса, който всъщност не е изгубен, а преминава в течността, която е около зеленчуците.  Това може лесно да се види при сладките царевици, където реално няма сок и вкусът на царевицата е непокътнат.

Вие трябва да се ръководите от стратегията си за готвене, като спазвате следните три правила:

1. Готвенето на бавен огън е по-добро от готвенето на силен огън.

В тази връзка варенето или дори печенето на зеленчуците е за предпочитане. Вкусът на консервираните зеленчуци ще бъде по-добър, ако изберете тези методи поради факта, че отнема известно време, преди да извадите истинския вкус.

2. Възможно най-малко подправки

Придържайте се към естественото и простото; няма смисъл да добавяте лимонов пипер в такива рецепти, тъй като той ще притъпи фините нотки на зеленчуците.

3. Лек дресинг с ексцентричност

Използвайте лек дресинг, за да запазите всичко на мястото му и да добавите интересен елемент. Поставете дресинга върху зеленчуците преди да ги сервирате, за да се забави колкото е възможно взаимодействието между тези два елемента във вашата салата.