• cooking

Готвене на зеленчуци с красиви подправки

Вкусно

Готвенето на зеленчуци с подправки трябва да има за цел както вкуса на зеленчуците, така и тяхната красота. Бързо, лесно и удовлетворяващо е, когато изберем правилните подправки.

Изкуството да добавяте точното количество подправки към вашите ястия от зеленчуци не трябва да бъде в разрез с естетиката. В действителност, те вървят ръка за ръка, стига да изберете правилната подправка за вашата чиния. Освен това, е важно да се използва минимално количество подправки при ястия с варени зеленчуци, като това им дава възможност да се запази естествената им вкус. Ето три от най-красивите подправки, които можете да използвате:

Цветя от индийско орехче

Те всъщност не са цветя, но външната обвивка на индийското орехче. Цветовете варират от кърваво червено, керемидено оранжево до жълто, в зависимост от сезона. Няма нужда да ги мелите или режете: може да ги използвате като такива, като ги добавите точно преди да махнете тигана от печката. Бъдете внимателни: те имат силно лютив вкус, така че не добавяйте повече от едно цвете на порция.

Цял звездовиден анасон

Идеален за зимни зеленчукови ястия, звездовидния анасон носи нова перспектива що се отнася до вида на крайното ястие. За да смекчим неговия вкус (който е дори по-силен от индийското орехче), той трябва да се вари отделно за около 5 минути преди пускането му във вегетарианския зеленчуков микс. 

Зелени и бели кардамони

Вместо да използвате кардамон семена, опитайте комбинацията от зелени и бели цели кардамони: засилват вкуса на всеки зеленчук и добавят интересен привкус като краен резултат.

Какъвто и да е вашият избор, придържайте се към подправки, които вървят добре със сладки ястия, когато готвите зеленчуци. Това са най-подходящите решения и те никога няма да попречат на естествения аромат на зеленчуците.