Европейски зеленчукови рецепти: Торта със Спанак

Модерно

Научете чудесни идеи за лакомства сред традиционните лакомства и ястия от Европейската празнична кухня. Изпробвайте някои от зеленчуковите рецепти, които ще ви помогнат да почувствате празничното настроение.

Какво ядат европейците за специални поводи?

Освен швейцарските канелени звезди, английските коледни джинджифилови човечета, еврейските сладки rugulah, полския Ханука ябълков пай, френското панирано пилешко филе с пълнеж Cordon Bleu и шоколадът ganache, гръцкото Василопита, източноевропейския козунак, руските палачинки и чешките палачинки брамборачки, има множество прекрасни зеленчукови рецепти, които са част от традицията – служили с години като празнични лакомства или предястия, гарнитури или отделни ястия.

Европейски зеленчукови рецепти за празниците

Най-добрият начин да се потопите в празничното настроение е да се отдадете на някои от традиционните кулинарни забавления. В случай, че не сте голям фен на специалните лакомства и бихте искали да продължите с обичайния си начин на живот дори и по време на тържествата, ви предлагаме селекция от европейски празнични ястия, създадени да стимулират апетита и въображението:

  • Картофено вдъхновение: картофени палачинки -еврейски “латкес” (картофени кюфтенца) и ирландски картофени палачинки boxty;
  • Спаначени идеи: Торта Паскуалина, италиански великденски пай с рикота и спанак;
  • Аспержена наслада: аспержи с пържен патладжан по италианска рецепта;
  • Легенди с кисело зеле: немски, чешки и полски месни ястия със зеле или кисело зеле;
  • Забава със сладки моркови: еврейския Tzimmes Морков – най-интригуващия десерт.
    , , , , , ,