• recipe

омлет с чоризо и зеленчуци

  • 22 min
  • лесна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинги)
Loading...Loading...

Съвет: Ако предпочитате постно ястие, кубчетата чоризо могат да бъдат заменени с кубчета сирене. Да не забравяме, че все пак това е мексиканско ястие и лютата чушка би придала силен и уникален вкус. Използваме само готварска сметана с 32-35% мазнини. Печенето може да започне на първо време на тиган и впоследствие да се прехвърли във фурната, за да се получи златиста коричка. Внимание! За да направите това, тиганът трябва да има дръжка, която се сваля или е пригодена за фурна.

Съставки

400 г Мексикан микс Vapeur 150 г чоризо няколко стръка лук 8 яйца 1 ч. л. масло или свинска мас сол, черен пипер 200 г сметана

Начин на приготвяне

Сварете зеленчуковия Мексикан микс Vapeur във вода за 2 минути. След това преминете към подготовката на яйцата: винаги ги измивайте преди употреба. Разбъркайте с тел докато се получи пяна. Добавяме готварска сметана към яйцата и бъркаме докато се получи хомогенна смес. Към тази основа добавяме нарязаното на малки кубчета чоризо и фино нарязания пресен лук. Накрая добавяме зеленчуците от Мексикан микса, като предварително добре ги отцедим. Да не забравяме за солта и пипера - те ще разгърнат всички вкусове. Изсипете сместа в добре намазнена тавичка. Поставете я в предварително загрята на 170˚C фурна, където да се пече докато хване златиста коричка, около 10-12 минути.