• recipe

мексиканскo чили, леко пикантно, с царевичен чипс

  • 20 min
  • лесна
  • 4

Оценка на потребителите
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинги)
Loading...Loading...

Съвет: Чоризото е представителят на Мексико. За вкус можем да добавим няколко парченца чоризо в месния сос или няколко кубчета бекон. Сервирайте със свежи листа от кориандър.

Съставки

  • 280 г мляно говеждо месо
  • 400 г доматено пюре
  • 200 г сметана
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 ч.л. сладък пипер
  • тортила чипс
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 3-4 скилидки чесън, 1 люта чушка

Начин на приготвяне

Сварете зеленчуковия Мексикан микс Vapeur във вода за 2 минути. През това време обелваме и нарязваме чесъна. Сипваме малко зехтин в предварително загрят тиган и добавяме чесъна.Разбъркваме и внимаваме да не загори. Добавете каймата и разбъркайте продължително докато стане кафеникава.Когато месото е почти готово, сложете обелените домати в тиган, добавете червен пипер и люта чушка на кръгчета и оставете да къкри на среден огън докато сосът се сгъсти. В чиния сипваме тортила чипс и зеленчуковия Мексикан микс Vapeur. Най-отгоре добавяме месния сос. За да се получи приятен контраст и да подчертаем ястието, ще го украсим със сметана и кръгчета зелен лук.